NRF Styret

Styret i Norsk Rommedisinsk Forening

Terje Sæhle er spesialist i nevrokirurgi og samfunnsmedisin, samt har over 11 års erfaring fra fly- og romfartsmedisin. Han innehar en doktorgrad i hjernens trykkforhold og væskestrømmer, et felt av høy relevans for både nevrokirurgi og romfart. I tillegg har han en mastergrad i ekstremmedisin ved University of Exeter. Terje har lang fartstid som sjeflege i Luftfartstilsynet. Han har også vært medlem av det medisinske styret til ESA i 7 år, hvorav 4 år som leder av styret. Her har han arbeidet med alt fra store rommedisinske problemstillinger til vurdering av medisinsk beredskap under romferder, samt godkjenning av forskning som innebærer menneskelig deltakelse under romfart. Dykkemedisinsk erfaring står også på listen, og Terje sitter i styret til Norsk Baromedisinsk Forening. Terje var blant de siste 1-2 promille av alle kvalifiserte finalister som stod igjen på slutten av forrige ESA astronautopptak, etter å ha passert alle testfasene.

Geir Ingvar Berg er spesialist i allmennmedisin og jobber som flylege (flight surgeon) for Forsvaret, hvor han er ansatt ved Flymedisinsk institutt (FMI) som overlege i flymedisin. Han er også sivil Flylege og sitter i styret i Norsk Flymedisinsk Forening. Han inngår i det medisinske teamet til ESA som ESA flight surgeon, en nøkkelrolle hvor han følger opp astronautenes helse før, under og etter romferder. Rollen innebærer både forebyggende helsearbeid, kontinuerlig overvåking av astronautens medisinske tilstand og håndtering av akutte situasjoner. En flight surgeon deltar aktivt i alle faser av astronautenes aktivitet. Blant kjerneoppgavene er å sikre at alle helserelaterte krav og prosedyrer følger internasjonale standarder og retningslinjer, inkludert de som er fastsatt av ESAs medisinske styre. Dermed fungerer ESA flight surgeon som astronautenes primære medisinske rådgiver og kontaktpunkt når det gjelder alt fra forebygging av sykdom og skader, til planlegging og gjennomføring av eksperimenter som involverer menneskers fysiologi.

Johannes Nordsteien Svensøy er lege med europeisk mastergrad i katastrofemedisin og erfaring fra blant annet akuttmottak, allmennpraksis, legevakt, og beredskapsarbeid. Han jobber som fastlege, og forsker på biosensorer ved Nasjonal Kompetansetjeneste for Prehospital Akuttmedisin (NAKOS). Han har flere humanitære oppdrag bak seg, og er engasjert i ekspedisjonsmedisin. Johannes har vært involvert i flere rommedisinske prosjekter og har blant annet vært medisinsk ansvarlig og nestkommanderende for et analogt Mars-oppdrag (MDRS Crew 220) i Utah, USA. Johannes er leder for Norsk forening for traumatologi, akutt- og katastrofemedisin (NOTAK)